Αποκλειστική συνέντευξη του "National Circus": Ο Αριστοτέλης Καλέντζης μας αναλύει το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.


Ίσως κανείς δεν υπάρχει που να γνωρίζει και να μπορεί να εξηγήσει καλύτερα την "Χρυσή Αυγή" από ότι ο Αριστοτέλης Καλέντζης. Φυλακίστηκε για 12 χρόνια κατηγορούμενος για την υπόθεση της οργάνωσης "4η Αυγούστου".

Ο ίδιος ο Αριστοτέλης Καλέντζης μας διευκρίνισε για την παραπάνω υπόθεση:

Η διατύπωση "Φυλακίστηκε για 12 χρόνια κατηγορούμενος για την υπόθεση της οργάνωσης "4η Αυγούστου" δεν είναι ακριβής διότι συνελήφθην και καταδικάσθηκα παραμονές εκλογών 1977 για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο ενός ...χασάπη στον Υμηττό [εγώ κατοικούσα στη πλ. Αττικής] με τον οποίο χασάπη δεν είχα καμία σχέση και γνωριμία, ο χασάπης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο και απεδείχθη ότι δεν επρόκειτο και περί ...βόμβας αλλά περί αυταναφλέξεως της δεξαμενής του οχήματός του, χωρίς κανέναν μάρτυρα ή άλλο στοιχείο κατηγορίας εναντίον μου.


 Αυτοπροσδιορίζεται ως Πλατωνικός, αποτέλεσε όμως πρότυπο για τους Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές. Σήμερα, διατηρεί σχολή έφιππης τοξοβολίας (Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία- Έλληνες Κένταυροι) και αρθογραφεί στο διαδίκτυο.    Καθώς είναι πάντοτε ευθύς και ανοικτός να λέει την γνώμη του για τα πάντα, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να τον ρωτήσουμε καυτές ερωτήσεις σχετικές με την Χρυσή Αυγή, τέτοιες που που μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να τον ρωτήσει κανένας.

 Οι απαντήσεις που μας έδωσε (και τον ευχαριστούμε για αυτό) είναι αρκετά διαφωτιστικές και χρήσιμες για όσους υποκινούνται από ένα αφελή πατριωτισμό, που όταν συνδυάζεται με την άγνοια τους ωθεί να ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή είτε ακόμη και να επιτρέπουν στο παιδί τους να σχετίζεται με την οργάνωση αυτή νομίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συντελέσει "στο καλό του έθνους και της πατρίδας" ή σε κάποιον αγώνα "ενάντια στο σύστημα και στο κατεστημένο".


Ένας κύριος τρόπος για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι η αντιμετώπιση της άγνοιας (που εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους ) . Ο Αριστοτέλης Καλέντζης γνωρίζει πολύ καλά την Χρυσή Αυγή και έτσι οι απόψεις του για αυτήν μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Με αυτόν ακριβώς το στόχο , την αντιμετώπιση της άγνοιας , θέτουμε την αποκλειστική αυτή συνέντευξη στην διάθεση όσων ηλεκτρονικών και εντύπων ΜΜΕ θα επιθυμούσαν να αναδημοσιεύσουν αποσπάσματα από την συνέντευξη ή να τα χρησιμοποιήσουν στην αρθρογραφία τους. 

Ελληνικά χαρακτηριστικά είναι η Ανθρωπιστική Παιδεία, ο Σεβασμός της υποστάσεως του άλλου, είτε ως ξένου είτε ως αλλοδόξου είτε ως αλλοθρήσκου, είτε ως αλλοφύλου και κυρίως η ψυχοπνευματική υγεία, λέει  ο Αριστοτέλης Καλέντζης. "Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ήδη κριθεί τελεσιδίκως ως η απόλυτη «ταφόπλακα» του ιθαγενούς Εθνικισμού. επικαλύπτοντας τεχνηέντως τον εγκληματικό ρόλο του ως τυράννου.  Τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και τα αντίπαλα μορφώματα αποτελούν συστημικά «προϊόντα» στην υπηρεσία της διαιωνίσεως της κρατικής καταστολής" αναφέρει. «Xράμια, τσόκαρα, ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ»!





Κύριε Καλέντζη, παρατηρήσαμε ότι σε ιστοσελίδα σας έχετε αρκετά θέματα σχετικά με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και παρακλάδια της και εκπροσωπείτε μια διαφορετική στάση σε πολύ σημαντικά θέματα. Θα θέλαμε να σας προτείνουμε, εάν ενδιαφέρεστε να σας παραθέσουμε μια μικρή λίστα από ερωτήματα που αφορούν τον εθνικιστικό χώρο στην Ελλάδα, και να μας απαντήσετε την γνώμη σας πάνω στα ερωτήματα αυτά, με βάση και την δική σας εμπειρία.



-Σε τι αποσκοπούν οι επιθέσεις της συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και αριστερούς ; Ποια ευθύνη πιστεύετε ότι έχει η ηγεσία στο θέμα αυτό, και ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής; 

Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής επιτιθέμενο σε μετανάστες και αριστερούς διαπράττει το ίδιο έγκλημα με τα αντίπαλά της μορφώματα τα οποία επιτίθενται σε Έλληνες και δεξιούς δικαιώνοντας το ρόλο ενός διεφθαρμένου δημοκρατικού κράτους ως «ειρηνοποιού διαμεσολαβητή» επικαλύπτοντας τεχνηέντως τον εγκληματικό ρόλο του ως τυράννου. Και αυτή ακριβώς η επικάλυψη δείχνει ότι τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και τα αντίπαλα μορφώματα αποτελούν συστημικά «προϊόντα» στην υπηρεσία της διαιωνίσεως της κρατικής καταστολής η οποία διαιώνιση αποτελεί και το αποτέλεσμα αυτής της «πρακτικής». Βεβαίως τα ακροαριστερά μορφώματα διαθέτοντας στοιχειώδη εφυία πολιτικού ακτιβισμού ουδέποτε υπέπεσαν σε εγκληματικά κακουργήματα όπως οι βομβισμοί στους κινηματογράφους «ΡΕΞ» και «ΕΛΛΗ» που διεπράχθησαν κατ΄ οργάνωση του στρατηγού Γρυλλάκη και του τότε διοικητή Ασφαλείας Λάου από την «Οργάνωση Εθνικής Αποκατάστσης» των Τζαβέλα-Κουρκουλάκου με δράστες τον Παναγόπουλο και Πρωτόπαππα αλλά σε καμία περίπτωση δε παύει η βλακεία και των δύο αντιτιθέμενων πανυβλάκων να ενισχύει ομοθυμαδόν την κρατική καταστολή εις βάρος της επιβεβλημένης και συντεταγμένης εξεγέρσεως κατά της συστημικής τυραννίας. 

 -Πιστεύετε ότι το κράτος και το σύστημα ωφελείται από τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή; Αν ναι με ποιόν τρόπο; 

Το διεφθαρμένο δημοκρατικό κράτος εάν δεν ωφελείτο από το μόρφωμα της Χρυσής Αυγή;ς θα την είχε διαλύσει από το 1981 δοθέντος ότι η Χρυσή Αυγή ουδεμία οργανωτικήν αντοχή έχει ούτε καν προς διατήρηση της ιδίας αυτής υπάρξεως και προόδου. Οπότε είναι δεδομένη η ωφέλεια του αντιφασιστικού κράτους από την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής η οποία, όπως και ο Κώστας Πλεύρης, είναι εντεταλμένοι για τη χειραγώγηση του ακροδεξιού χώρου, όπως αντίστοιχοι παρακρατικοί χαφιέδες είναι εντεταλμένοι για την ποδηγέτηση του ακροαριστερού χώρου. Το διεφθαρμένο δημοκρατικό κράτος όχι μόνον έχει ωφέλεια αλλά και η επικράτησή του κρίνεται όχι από τις ελεγχόμενες αντιδράσεις του μέσου υπηκόου αλλά από τις ανεξέλεγκτες διαδράσεις των «ακραίων» μειονοτήτων οι οποίες επιδρούν ζωτικότατα στο όλο «κέντρο βάρους» που μπορεί να τελεσφορήσει ανατρεπτικά.

 -Τι αποτελέσματα πιστεύετε ότι θα έχει η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και η δραστηριότητά της; 

Με Γερμενή, Λαγό, Μίχο, Κασιδιάρη και λοιπό τσίρκολο, οποιοδήποτε κόμμα εκτιθέμενο σε «κοινή θέα» θα προκαλούσε το χειροκρότημα της κερκίδος (όπως και το προκαλεί) για την παρεχόμενη φαιδρότητα αλλά τίποτε παραπάνω. Και ο αρχηγός του συγκεκριμένου μορφώματος εμφανιζόμενος στη πολιτική «σέντρα» ως αρχιτσιρκολάνος επικεφαλής κοινοβουλευτικών κλόουν, δείχνει ότι είναι επικινδύνως ανόητος, μη αναλογιζόμενος το χείριστο που μπορεί να είναι η …ανάληψη εξουσίας προ της προοπτικής της οποίας εμφανίζεται με Υπουργό Οικονομίας τον …Γερμενή να αντιμετωπίζει ένα Δ.Ν.Τ. Προβολείς, παρακαλώ… 

 -Πως θα χαρακτηρίζατε το Νίκο Μιχαλολιάκο πολιτικά; θα το χαρακτηρίζατε ως εθνικιστή η ως εθνικοσοσιαλιστή; 

 Η ερώτησή σας ακούγεται σαρκαστική ζητώντας χαρακτηρισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου ως «πολιτικού». Εάν ζούσε ο Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης θα απέσυρε, πάραυτα, την τοποθέτησή του περί «πολιτικού όντος»! Ελπίζω να αστειεύεσθε θεωρώντας «πολιτικό» έναν κυβιστιζόμενο …ανεμόμυλο. Σε κάθε περίπτωση, θα σας απαντήσω ότι, εάν ήταν Εθνικοσοσιαλιστής θα ήμουν μαζύ του από το 1981 όταν του απήντησα ότι η προσπάθειά του για την ίδρυση της Χρυσής Αυγής ήταν «χράμια, τσόκαρα, ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ». Έχοντας την τύχη να γνωρίσω από παιδί την Εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθέαση (ουδεμία σχέση έχουσα με ό,τι σέρνει στο μυαλό του ο κάθε κατασκευασμένος αντιφασίστας) ως παιδαγωγημένος από τον Ιωάννη Βουλπιώτη, την Σίτσα Καραϊσκάκη και τον Νικόλαο Γόρδιο, ασφαλώς και θα τον χαρεκτήριζα το ακριβώς αντίθετο του Εθνικοσοσιαλιστή ο οποίος Εθνικοσοσιαλιστής χαρακτηρίζεται από ανθρωπιστική Παιδεία. Ως μη «εθνικιστής» δεν είμαι αρμόδιος και να τον κρίνω ως …τοιούτον, κάτι το οποίο μπορεί να κρίνουν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «εθνικιστές» αν και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ήδη κριθεί τελεσιδίκως ως η απόλυτη «ταφόπλακα» του ιθαγενούς Εθνικισμού.

 -Πως θα χαρακτηρίζατε τα φυλετικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά που πιστεύετε ότι είναι Ελληνικά; 

 Ανθρωπιστική Παιδεία (ο Εθνικοσοσιαλιστής Hans Günther εισάγει τον όρο “Humanitas”), σεβασμό της υποστάσεως του άλλου, είτε ως ξένου, είτε ως αλλοδόξου, είτε ως αλλοθρήσκου, είτε ως αλλοφύλου (ο πλέον πολυφυλετικός και πολυθρησκευτικός στρατός με απόλυτον αλληλοσεβασμό και αρμονία ήταν εκείνος του III Reich) και κυρίως ψυχοπνευματική υγεία ως αποτέλεσμα συνεχούς οξυγονώσεως και ασκήσεως. 

 -Tι γνώμη έχετε για τους στίχους και τη μουσική της μπάντας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου POGROM και τραγούδια όπως το "καίγομαι στο Άουσβιτς"; 

Έχω την ίδιαν ακριβώς γνώμη που διατηρώ και για τον Παύλο Φύσσα (ο οποίος, επιπροσθέτως, επέλεξε και την επωνυμία του …δολοφόνου!) και τους στίχους του: αχαρακτήριστοι λουμπενάριοι με εκφορά λόγου η οποία ξεπερνά κατά πολύ το όριο της ψυχοδιαστροφής. Όμως, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος βαρύνεται και σε κάτι επιπλέον του Παύλου Φύσσα διότι με τους στίχους του αβαντάρει και την ρητορική μίσους του διεθνούς σιωνισμού, «βάζοντας πλάτη» στα ανιστόρητα ψεύδη του

. -Πόσο επικίνδυνη πιστεύετε ότι είναι η Χρυσή Αυγή ; Ποιοί κινδυνεύουν περισσότερο και με ποιόν τρόπο; 

 Μα όπως είπα και στον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο όταν το 2012 με επεσκέφθη με την Σύζυγό του στο Μελετητήριό μου, εκείνος που κινδυνεύει περισσότερο από την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής είναι το επιτελείο της και οι οπαδοί της εξ αιτίας της αδυναμίας συγκροτήσεως ικανού Επιτελείου πολιτικού αγώνος και, κυρίως, δομής διαχειρίσεως εξουσίας. Του εξήγησα κατ΄ εκείνη την επίσκεψή του ότι το σύστημα, τελικώς, θα τον κρεμάσει παράσημο στο πέτο του και ενώ ο ίδιος έδειξε ότι δεν αντελήφθη, φάνηκε ότι αντελήφθη η Σύζυγός του. 

 -Τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας αν με κάποιο τρόπο έπαιρνε την εξουσία η Χρυσή Αυγή; 

 ΚΑΛΥΣΙΓΕΛΩΣ, …άνευ φόρου δημοσίων θεαμάτων! Ζω για να απολαύσω τη στιγμή που θα ορκίζεται ο Λαγός Υπουργός Εξωτερικών για να μεταπείσει την …Άγγελα Μέρκελ περί του νιοστού Μνημονίου αλλά, δυστυχώς, οι συστημικές δικλείδες ασφαλείας αν και χρειάζονται τη συμβολή της Χρυσής Αυγής για την μακροημέρευση του κράτους, έχουν προβλέψει ώστε και …101% να συγκεντρώσει να μη σχηματίσει ποτέ κυβέρνηση. 

- Και μια προσωπική ερώτηση : Κάποιες ομάδες νεοναζί σας κατηγορούν ότι σφίγγετε τα χέρια με Εβραιους ραββίνους, τι έχετε να πείτε για αυτό; 

 Δώστε μου λίγο χρόνο να φορέσω το …κιπά μου και να ανάψω την …επτάφωτη. Ωραία… Κατ΄ αρχήν δεν υπάρχουν «νεοναζί» όπως δεν υπάρχουν και «νεοέλληνες». Υπάρχουν Ναζί ή Εθνικοσοσιαλιστές όπως υπάρχουν και χαζοί, αλλά και Έλληνες, όπως υπάρχουν και γραικύλοι. Προσωπικώς, παιδιόθεν αυτοπροσδιορίζομαι ως Πλατωνικός αλλά οι χαρακτηρισμοί του «Ναζί» ή του «Φασίστα» προερχόμενοι από εμμονικούς, όχι μόνον δεν με ενοχλούν αλλά και με τιμούν. Αυτά για να μη σας κουράζω… Επί της ερωτήσεώς σας απαντώ ό,τι ακριβώς και επί της ερωτήσεως εάν «σφίγγω τα χέρια με …εξωγήινους». Δυστυχώς, η «σοβαρότητα» της ερωτήσεως δεν μου αφήνει περιθώριο σοβαρότερης απαντήσεως και αυτή η «σοβαρότητα» χαρακτηρίζει και τους … «νέο-Χαζοί» που την διατυπώνουν.


Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση επί, τυχόν, ασαφείας. Ο αριθμός του φορητού μου (6977764737) στη διάθεσή σας και στη διάθεση των αναγνωστών σας.

 Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης