Ο Πλεύρης, η Χρυσή Αυγή και η αλήθεια. (για την επίθεση Κασιδιάρη σε Ζαφειρόπουλο)


(κείμενο του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου από το 2012)

Σε εκπομπή του Kontra Channel, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αναφέρθηκε σε επίθεση που δέχτηκαν ορισμένα πρόσωπα από τον Ηλία Κασιδιάρη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Επειδή ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα αναφέρθηκε το ονομά μου, καθώς και της συζύγου μου, οφείλω να αποκαταστήσω σε ορισμένα πράγματα την αλήθεια. Ορθώς ο κ. Κασιδιάρης απαντώντας στον κ. Πλεύρη, είπε ότι δεν μπορεί να τον εμφανίζει ως Χολυγουντιανό στάρ, ο οποίος επιτίθεται κατά παντός αντιπάλου του... Ορθώς, γιατί ο κ. Κασιδιάρης την επίθεση εναντίον μου, τον Φεβρουάριο του 2008 και της συζύγου μου, την διέπραξε συνεπικουρούμενος από ομάδα τουλάχιστον άλλων 30 χρυσαυγιτών. Αυτό συνέβη στο Καλλιμάρμαρο στάδιο κατά την διάρκεια εκδήλωσης, υπέρ των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Έτσι επέλεξε να λύσει τις όποιες διαφορές θεωρούσε ότι είχε τότε η Χρυσή Αυγή μαζί μου, περίοδο μάλιστα που ήμουν υπόδικος σε σωρεία δικών μετά από μηνύσεις εβραϊκών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Σε αυτή την επίθεση, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες αρκετοί "επώνυμοι" του πατριωτικού χώρου, οι οποίοι τότε και τώρα, επί του θέματος, προτίμησαν να "ποιήσουν την νήσσαν". Μία επίθεση, για την οποία φυσικά και δεν επέλεξα να κάνω κάποια μήνυση, καθώς η προσωπική μου αξιοπρέπεια μου απαγορεύει να λύνω τις πολιτικές διαφορές μου σε δικαστήρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραθέτω το σχετικό άρθρο που είχα δημοσιεύσει τότε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος".

 Πρώην φίλοι..

 Δεν είχα κανένα σκοπό ούτε διάθεση να αναφερθώ στο περιστατικό πού συνέβη την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των Σέρβων που ζουν στην Ελλάδα, ενάντια στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Μία αλληλουχία όμως γεγονότων που ακολούθησαν την περασμένη εβδομάδα με αναγκάζει να ασχοληθώ με την συνάντηση που είχα την Κυριακή με συγκεκριμένους πρώην φίλους και συναγωνιστές με τους οποίους είχα μοιραστεί μία σειρά από πολιτικούς αγώνες, ανθρώπινες στιγμές χαράς και λύπης, αγωνίες για το μέλλον και πολλά άλλα. Η "χαρά" τους λοιπόν για την συνάντηση που είχαμε ήταν τόση ώστε αποφάσισαν να μου κάνουν και ένα... δώρο. 

Ένας από αυτούς με πλησίασε και χωρίς δισταγμό με ψέκασε με δακρυγόνο σπρέι και αμέσως μετά με χτύπησε με την λαβή του σπρέι στο μάτι, με αποτέλεσμα να κάνω πέντε ράμματα στο συγκεκριμένο σημείο. Κανονικά θα έπρεπε να ευγνωμονώ τον πρώην φίλο και συναγωνιστή μου γι' αυτή την κίνησή του. Γιατί έστω και στα τριανταπέντε μου με βοήθησε να καταλάβω ότι στην ζωή, η επιμονή σε μία παλαιομοδίτικη "ηθική" ξεπληρώνεται ανάλογα. Αν αναρωτιέστε το ποια είναι αυτή η "ηθική", αναφέρομαι στην στάση που κράτησα εδώ και ένα χρόνο που χώρισαν οι δρόμοι μας. Το ότι δηλαδή δεν προσπάθησα να μειώσω καθόλου αυτούς τους πρώην φίλους και συναγωνιστές, το ότι δεν απάντησα στα υπονοούμενα πού έγραφε η εφημερίδα τους, το ότι τους υπερασπίστηκα και προέβαλλα τις θέσεις τους όταν θεώρησα ότι τους αδικούσαν. Όμως προφανώς, αυτό τους ενόχλησε. Γιατί μάλλον θα ήθελαν πολύ οι συγκεκριμένοι 2-3 κύριοι να τους επιτεθώ φραστικά, ώστε επιτέλους να έχουν έναν ακόμη εχθρό μιας και δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τέτοιους. Δυστυχώς όμως η δική μου ηθική δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές γιατί πολύ απλά σέβομαι τα νεαρά παιδιά πού έλκονται από τον αγωνιστικό μύθο της Χρυσής Αυγής. Αναρωτήθηκα όμως, εάν ήταν κάτι το προσωπικό, που παρακίνησε αυτούς τους πρώην φίλους, σε μία τέτοια πράξη. Δεν υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά που να ερμήνευε αυτή την πράξη. Αναρωτήθηκα επίσης, εάν επρόκειτο για κάποιου είδους "πολιτική" αντίδραση σε κάτι. Η στάση του Ε.Κ. κατά την διάρκεια των τελευταίων γεγονότων της 2ας Φεβρουαρίου, αλλά και η ύπαρξή του ως εφημερίδα, χωρίς να συμμετέχει σε κομματικές παρατάξεις, απέκλεισε και αυτό το ενδεχόμενο. Ποιος μπορεί να ήταν τότε ο λόγος για το περιστατικό;

 Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η "ανάγκη" κάποιων ανθρώπων να "εξουσιάσουν" τον εθνικιστικό χώρο, (έστω και αν για να γίνει αυτό, θα είναι μία μικρογραφία του τι θα μπορούσε να είναι) χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο. Η υπερπροβολή, από τα ΜΜΕ, μετά τα γεγονότα της 2ας Φεβρουαρίου, δημιούργησε ένα αίσθημα ισχύος, και κάποιοι νόμισαν ότι ήλθε επιτέλους η ώρα για όλα τα παραπάνω. Δεν επρόκειτο για μία επίθεση εναντίον μου. Ήταν μία επίθεση κατά του "Ελεύθερου Κόσμου", διότι αυτός εκφράζει μία ανεξάρτητη πατριωτική φωνή, δίχως να δεσμεύεται από καμία "κομματική πειθαρχία". Και αυτό φαίνεται δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Προφανώς για τους κυρίους αυτούς, δεν επιτρέπεται να υπάρχει ο,τιδήποτε, εάν αυτό δεν κηδεμονεύεται από αυτούς. Και είναι η ίδια η ηθική μου, στην οποία αναφερόμουν πριν που δεν μου επιτρέπει να αντιδράσω μηνύοντας τους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Παρόλα αυτά, οι δρόμοι μας έχουν χωρίσει οριστικά. Επειδή εσείς επιλέγετε να ζείτε με την εικονική πραγματικότητα εκπομπών σαν αυτή του Βαξεβάνη, ενώ κάποιοι άλλοι ζούνε στην πραγματική ζωή.